Uit de praktijk blijkt achteraf dat ongeveer 10% – 15% van de werknemers uiteindelijk deelneemt aan het bekende bedrijfsfitness. Dat vinden wij veel te weinig, ondanks er ook op andere manieren aan sport wordt gedaan. Sporten is voor veel medewerkers geen leuke bezigheid. En wat je niet leuk vindt, doe je minder en houd je niet vol. Het organiseren van (sport)ritme in de leefstijl, is volgens ons het sleutelwoord. Daar zijn we dan ook heel goed in. Het inzetten van ons team, methoden, apparatuur en software, zorgt ervoor dat jouw organisatie vitaal blijft en elke dag een beetje meer vitaler wordt.

Fitness is de sport met de meeste leden in Nederland en heeft de laagste blessurekans per 1000 uur sporten. Wie voldoende matig intensief beweegt en voldoende bot- en spierversterkende oefeningen doet, wordt en blijft fit. Fitte mensen leven langer, zijn veel minder ziek en presteren over het algemeen beter. Deze redenen worden ook door de overheid omarmt en zijn financieel gefaciliteerd in o.a. de werkkostenregeling. Steeds meer bedrijven nemen bedrijfsfitness of varianten op in de secondaire arbeidsvoorwaarden en/of vitaliteitsplannen, omdat zij de meerwaarde van fitte werknemers inzien en ervaren.

 

Fitness, meer prestatie en laagste kans op blessures

 

 

Een vitaler bedrijf door begeleiding op maat

Met bedrijfsfitness willen we bij FiTNEZZplaza medewerkers, afdelingen en hele bedrijven fitter en vitaler maken. In aanvulling op ons reguliere aanbod bieden we nu twee nieuwe opties voor u en uw collega’s. We doen dat met specifieke begeleiding op maat, op individueel, groeps- en organisatieniveau.

1. Individuele interventie

Om werknemers op individueel niveau fitter te maken werkt FiTNEZZplaza met Het Begeleidingshuis, een model met een perfecte balans tussen strak houden en los laten. Zonder coach is de kans op een terugval groot. Uiteindelijk resulteert dat vaak in een negatieve spiraal waardoor u stopt met sporten. Daarom draait alles in dit programma om de individuele begeleiding van uw personal coach aan u. We beginnen met een intake. Tijdens dat gesprek, maar ook tijdens de evaluatiegesprekken die volgen, schenken we aandacht aan het krijgen van een ‘sportritme’ en vinden we het leuk om succes te belonen. Na elke afspraak maakt u met de coach een vervolgafspraak. Het succes van deze methode zit hem in de persoonlijke structuur van de begeleiding, zoals bij personal training. FiTNEZZplaza heeft alles zo georganiseerd dat het tarief veel lager is dan wanneer je zelf een personal trainer in moet huren.

2. Interventie voor organisaties

Wilt u met een groep medewerkers, een afdeling of misschien wel met het hele bedrijf fitter en vitaler worden? Wij bieden interventies aan op organisatieniveau. Goed voor de gezondheid van u en uw collega’s, maar ook voor de onderlinge band. Het biedt u veel voordelen. Via de in uw eigen look and feel ontworpen landingspagina BedrijfsFiT (in de prijs inbegrepen) kunnen medewerkers op ieder moment van de dag en op elke dag in de week een digitaal formulier met hun vitaliteitswens invullen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een teamactiviteit om elkaar beter te leren kennen, of een structureel programma om overgewicht of roken aan te pakken.

Als u een aanvraag doet, zoeken wij naar de beste invulling. Binnen twee dagen ontvangt u als opdrachtgever een voorstel voor de aanpak, inclusief de prijs. In overleg kijken we naar de beste uitvoering. Die is altijd geheel op maat, passend bij uw wensen en uw organisatie. Door medewerkers de mogelijkheid te geven om zelf op elk gewenst tijdstip een aanvraag te doen stimuleren we vitale interactie binnen uw organisatie, op het moment dat het actueel is. Dat zorgt voor draagvlak om het programma uit te voeren en vol te houden. Wij zijn ervan overtuigd dat hoe meer vitaliteitswensen worden uitgevoerd, hoe vitaler de organisatie wordt en hoe beter zij zal presteren.

 

Sportritme is het sleutelwoord

 

 

Medewerkers die vitaal zijn, affiniteit hebben met hun werkomgeving en die werken in hun talent, hebben volgens ons de meeste kans om met plezier hun werk uit te voeren. Wie met plezier werkt, is effectiever en presteert beter. En dat levert uiteindelijk meer winst op. WRKFiT is een methode waarin medewerkers een jaar lang een traject volgen waarin zij, 1. fitter worden door sporten,  2. Bewust worden van hun talenten/competenties door talenttesten, analyses en workshops. 3. Passend werk doen, door het verstrekken van een werkplek/functieadvies. De combinatie levert een energieke en bevlogen medewerker op die, na het herinrichten van de taken en verantwoordelijkheden, veel beter gaat presteren en veel minder ziek zal zijn.

Meer weten? WRKFiT wordt uitgevoerd door onze dochteronderneming TALENTplaza.

Gaat mijn medewerker met plezier naar het werk?

In de werkkostenregeling is bedrijfsfitness opgenomen. De kosten die de werkgever betaalt voor fitnessactiviteiten voor hun medewerkers, zijn aftrekbaar van het bruto loondeel. Let daarbij op de ‘vrije ruimte’. In de Werkkostenregeling kan je in 2018 maximaal 1,2% van het totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor jouw werknemers. Meer info via onderstaande link of vraag het je personeelsadministrateur.

Speciaal voor onze klanten hebben we Van Dijk Fiscaal gevraagt om de activiteiten van FiTNEZZplaza te beoordelen en te toetsten aan de werkkostenregeling. Van Dijk Fiscaal heeft hierover een verklaring opgesteld.

Het bedrijfsfitness tarief bestaat uit een werkgeversdeel en een werknemersdeel. Het werkgeversdeel is een tarief wat gebaseerd is op het aantal FTE binnen uw organisatie. Het werknemerstarief is 27 ,50 euro (2019) per maand inclusief BTW. In het tarief is rekening gehouden met kwantumbeloning. Wij geloven in een financieel commitment. Wanneer drie partijen een overeenkomst en een betalings- en/of leveringsverplichting hebben, zijn zij ook meer gemotiveerd de sportieve doelen te bereiken. Je krijgt vooraf altijd een offerte. En een bedrijfspagina, waar je makkelijk vitaliteitsprojecten kunt aanvragen.

Met ons drieën bereiken we de sportieve doelen

 

 

Ja, in een aantal vormen. 1. Wij zijn aangesloten bij organisaties die bedrijfsfitness faciliteren. Onder andere bij Bedrijfsfitness Nederland, Intenz bedrijfsfitness, Fiscfree en Bedrijfsfitness Online. Daarnaast organiseren we zelf een fitnessnetwerk. Heb je medewerkers die ook in andere plaatsen werken, dan regelen wij de sportfaciliteiten bij een plaatselijk collega fitnessbedrijf. Jouw medewerker wordt lid bij FiTNEZZplaza, maar sport elders. Je hebt één risicopartner, één aanspreekpunt en één crediteur.

Overal in Nederland sporten

 

 

Stel je voor: je brengt je kinderen om 7 uur naar het kinderdagverblijf en daarna ga je naar je werk. Je komt om half één terug, gaat sporten, ontmoet vrienden, kennissen en collega’s en ontspant in de sauna. Hierna krijg je onder genot van een kop thee eventueel leefstijladvies. Vervolgens staat, na bijvoorbeeld de meditatie, om half twee je lunch klaar . Daarna haal je je kinderen weer op en ga je weer met een fijn en voldaan gevoel naar huis. Hoe efficiënt en fijn zou het zijn dat je dit alles onder één dak kunt organiseren?

Maar natuurlijk zijn er ook legio trainingsprogramma’s waarbij je na 30 minuten inspanning of ontspanning weer buiten staat.

 

Sporten combineren met kinderdagverblijf en lunch

 

 

Missie en visie

Wij geloven dat vitale medewerkers beter presteren en minder ziek zijn. Aandacht geven aan mensen is gratis en levert al heel veel vitaliteit op. Sporten versterkt en helpt daarbij, is niet gratis, maar heeft wel een heel groot effect. Onze formule is zo ingericht dat ook de niet-sporter gaat en blijft sporten. Wij geloven in ritme, dus ook in sportritme. Customer Intimicy is voor ons een belangrijke basis. En met ons MVO-, PSO- en LERF-beleid, proberen ook voor de omgeving en de mensen een duurzame uitstraling te hebben en een voorbeeld te zijn. Wij willen andere inspireren met wat wij doen. Daarmee hebben we het doel voor ogen om steeds meer mensen in beweging te krijgen en gezond en veilig aan het sporten te houden.

Onze missie is daarom om zoveel mogelijk mensen gezond en veilig aan het bewegen te krijgen en te houden.

Beter presteren en minder ziek, hoe fijn is dat?

TOP